OPSKRIFTER

nakkekoteletteræble-rødbede-copy.jpg
 

Nakkekoteletter med æble-rødbedesalat

(4 personer)

1 pakke nakkekoteletter
1 tsk oregano
Revet citronskal fra 1/4 økologisk citron
Olivenolie til stegning
Salt, peber

2-3 rødbeder
1 rødløg
2 æbler
1/4 dl hakket persille
2 spsk olie
1 spsk eddike fx æbleeddike
1 tsk honning
Salt, peber
100 g feta eller salatost
1/4 dl saltede nødder fx græskarkerner
1/4 dl soltørrede tranebær

Krydr koteletterne med oregano, citronskal, salt og peber og dryp med lidt olivenolie. Lad dem trække mens salaten laves.
Skær de skrællede rødbeder i tynde skiver, skær rødløgene i tynde skiver og æblerne i smalle både.
Drys med persille og hæld en marinade af olie, eddike, honning, salt og peber over.
Bland og drys med feta brækket i mindre stykker, nødder og tranebær.
Steg eller grill koteletterne 4-5 min. på hver side.

Ord på smagen

af GITTE HEIDI RASMUSSEN

gitte-h.jpg
Det er forår, fuglene pipper og alting vælter op af jorden. Men det varer stadig noget tid, før der kan høstes, derfor bruges vinterens sidste råvarer på en let og forårsagtig måde.

Denne rødbedesalat er rig på farver og vitaminer, desuden er den billig. Serveret sammen med de saftige, smagfulde nakkekoteletter er der lagt op til et himmerigs-måltid.

Skulle solen få magten, og er grillen gjort klar, ja så er det oplagt at grille koteletterne frem for at smide dem på panden. Nakkekoteletter egner sig perfekt til grillstegning pga. den gode fedtmarmoreringen.

Friland A/S | Marsvej 43 | 8960 Randers SØ | Tlf. 89 19 27 60
Se fødevarestyrelsens kontrolrapporterHjemmesiden er oprettet med tilskud fra EU og Fødevareministeriet